Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης 11/2012 στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το σεμινάριο ευαισθητοποίησης στην Οικολογική-Κοινωνική Προσέγγιση των Προβλημάτων που Σχετίζονται με το Αλκοόλ και των Σύνθετων Προβλημάτων (Μέθοδος Hudolin) που διοργάνωσαν στην Αθήνα τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ Αττικής και ο Ελληνικός Σύλλογος Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ. Το εξαήμερο σεμινάριο διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων, όπου φιλοξενείται για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις του το Κλαμπ Αθηνών.

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους κατά την έναρξη ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Πανταζής, Πρόεδρος του Ορθόδοξου Συλλόγου «Ελπίς» και Τεχνικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, η κ. Βαλέρια Πομίνι, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια στο Πρόγραμμα «Αθηνά» του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, η κ. Ιωάννα Σιάμου, Κοινωνιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά, και ο κ. Νίκος Σταματάκης, Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Μελέτης και Αντιμετώπισης των Σχετικών με το Αλκοόλ Προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο (ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, παιδαγωγοί, μέλη των Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ) εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους την επιθυμία να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά στα τοπικά αλκοολογικά προγράμματα. Παρά τις απεργίες των ΜΜΜ, ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση των συμμετεχόντων, γεγονός που καταδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα του σεμιναρίου. Τα συμπεράσματα του σεμιναρίου θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του ΕΣΚΟΠΑ και στο ιστολόγιο του ΚΟΠΑ Αθήνας, όπου θα βρείτε επίσης πληροφορίες για τις δραστηριότητες των Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6974 012082, 6974 437245, 6979 605006 ή να στείλετε emailστην ηλεκτρονική διεύθυνση: info.seminar.copa@gmail.com

Ο Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α., ο οποίος ιδρύθηκε το 2010, είναι ένα εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Δρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στο χώρο των προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση αλκοόλ, σύμφωνα με την οικολογική, κοινωνική προσέγγιση του V. Hudolin.

Η τεχνική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ, σύμφωνα με την προσέγγιση αυτή, βασίζεται στα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ. Τα Κλαμπ είναι πολυοικογενειακές κοινότητες αποτελούμενες από δύο έως δώδεκα οικογένειες με προβλήματα από το αλκοόλ και έναν εκπαιδευμένο στη μεθοδολογία εθελοντή, ο οποίος ονομάζεται υπηρέτης-δάσκαλος. Όλα τα μέλη της οικογένειας και ο υπηρέτης-δάσκαλος συναντιούνται μια φορά την εβδομάδα, την ίδια ημέρα και ώρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, και σε ένα πλαίσιο φιλίας, αγάπης και αλληλεγγύης δουλεύουν συνεχώς μαζί, με σκοπό όχι μόνο την αποχή τους από το αλκοόλ, αλλά και για να αλλάξουν τρόπο ζωής. Το Κλαμπ δεν στοχεύει μόνο στη νηφαλιότητα των μελών του, αλλά και στην πρόληψη και την αγωγή υγείας της κοινωνίας όπου ανήκει. Για το λόγο αυτό τα Κλαμπ συνεργάζονται με όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με τα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και αποτελούν κομβικό σημείο ενός ευρύτερου αλκοολογικού δικτύου.

Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη 12 Κλαμπ (Αθήνα, Πειραιάς, Πάτρα και Κρήτη), ενώ σύντομα αναμένεται η δημιουργία ενός νέου Κλαμπ στο Περιστέρι Αττικής. Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ λειτουργούν σε πολλές χώρες, με πρώτη την Ιταλία όπου υπάρχουν περίπου 2.200 Κλαμπ.

Trackback από το site σας.

logo

θεραπεία

 • Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ & Κ.Ο.Π.Α.
 • Βιβλιοθήκη

  Κατέβασε χρήσιμο υλικό Downloads

  Ζήτα βοήθεια

  24ωρη Γραμμή SOS τηλ. 6947349344

  Γίνετε εθελοντής

  Έλα στην ομάδα και δήλωσε εθελοντής

  Πνευματικά δικαιώματα © 2018 Σύλλογος Επιστροφή