Δελτίο Τύπου-Ευχαριστίες

 Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε τo Σάββατο 27 Απριλίου η 9η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΛΚΟΟΛ (ΕΠΑ) 2013 που διοργάνωσαν το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ και ο Σύλλογος «Επιστροφή» με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης.

Ευχαριστούμε τον Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α (Ελληνικό Σύλλογο Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ) συνδιοργανωτή της εκδήλωσης και τα μέλη των ΚΟΠΑ Κρήτης για την συμμετοχή τους ως εθελοντές όλη την εβδομάδα και την προσφορά εδεσμάτων. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στους Μιχάλη Κοκοτάκη, Γιάννη Λεστάκη, Βασίλη Παπουτσιδάκη, Μαρκησία, Λαμπράκη, Σπύρο Χαλαμπαλάκη, για την συμμετοχή τους με βιωματικές μαρτυρίες στο ντοκιμαντέρ (http://vimeo.com/64439294). Επίσης ευχαριστούμε την ψυχολόγο Ευαγγελία Πικράκη για την εθελοντική της συμμετοχή και την λήψη των συνεντεύξεων.

Ευχαριστούμε τους 150 μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού που έλαβαν μέρος στην έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με έργα  τους εμπνευσμένα πάνω στο θέμα της 9ης ΕΠΑ «Αλκοόλ και ανθρώπινες σχέσεις. Μια «ισορροπία» στις αποχρώσεις του γκρι». Ιδιαιτέρως τις μαθήτριες του 8ου ΓΕΛ Στέλλα Αμπατζή και Σοφία Γρυλλάκη που μας διέθεσαν το έργο τους για την κεντρική αφίσα της 9ης ΕΠΑ. Την εκπαιδευτικό κα Φωτεινή Μωραίτη για την επιμέλεια της έκθεσης ζωγραφικής  και την κα Αγγελική Ζαχαράτου υπεύθυνη του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας και συνδιοργανώτρια της Μαθητικής Έκθεσης.

Την θεατρική ομάδα των καθηγητών της ΕΛΜΕ νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) που συγκίνησε το κοινό με το θεατρικό έργο «Τα Χταποδάκια» του Μ. Καραγάτση τόσο στα εγκαίνια όσο και την Τετάρτη 24/4.

Τον Δήμο Ηρακλείου και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Γιαλιτάκη που μας διέθεσαν την  Πύλη Βιτούρη για όλη την εβδομάδα, την αίθουσα Ανδρόγεω για την προβολή της ταινίας του Neil Jordan «Ondine» την Τρίτη 23/4 και την Λότζια για την κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου 27/4.
Τους εθελοντές του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού, του ΚΕΣΑΝ και  της  Ομάδας Προαγωγής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης που συμμετείχαν στην φύλαξη της έκθεσης, στις δράσεις  «Αλκοόλ και ερωτικές σχέσεις» με τη διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών της εταιρίας Durex.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις με παιχνίδια για παιδιά το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, με Θεατρικό δρώμενο την κα Μαρία Φούρφη με την θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με θεατρικό παιχνίδι, τη σχολή χορού NenasAcademy με τις ομάδες hiphop και salsa.

Τον Όμιλο Βρακοφόρων Νέας Γενιάς με τον χοροδιδάσκαλο Στέλιο Παπαδάκη που χόρεψαν κρητικούς χορούς με τη λύρα του Αντώνη Σηφογιωργάκη και της παρέας του και μαντολίνου του Γιώργου Μαθιουλάκη

Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την παρουσία της στην κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου. Τους χορηγούς επικοινωνίας  ΕΡΑ Κρήτης και ΣΚΑΙ καθώς και όλα τα ΜΜΕ ψηφιακά και έντυπα που όλη την εβδομάδα ενημέρωναν το κοινό για τις εκδηλώσεις και τα μηνύματά μας.

Τα αναψυκτικά Θαύμα και τον Κρητικό Φούρνο για τα κεράσματα τους. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για την παραχώρηση καρεκλών για την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και την ταβέρνα ΕΜΙΝΕ για την παραχώρηση τραπεζιών και καρεκλών για το σκηνικό του θεατρικού.

Ευχαριστούμε για την βοήθειά τους στην οργάνωση της  9ης ΕΠΑ 2013:

Τις Ασκούμενες Κοινωνικής Εργασίας, της Κοινωνικής Υπηρεσίας Πα.Γ.Ν.Η Αντωνία Αποστολίδου και Σοφία Στραταντωνάκη, την Κοινωνιολόγο Δήμητρα Σταθάκη, τον Φοιτητή Ιατρικής Παν. Κρήτης, Παναγιώτη Τζιτζά.

Την EuropeDirect για την υλική υποστήριξη  και τον Αν. Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Μουζά, για την ηθική στήριξη και συμπαράσταση.

Η Οργανωτική Επιτροπή

         Μαίρη Κουλεντάκη, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος

         Ροδάνθη Αγγουράκη, Κοινωνική Λειτουργός

         Νεκταρία Λιοδάκη, Κοινωνική Λειτουργός

         Κατερίνα Σφακιανάκη, Κοινωνιολόγος

         Βασίλης Φασουλάκης, Αρχιτέκτονας 

         Ευάγγελος Γρινάκης, Ψυχίατρος

 

Trackback από το site σας.

logo

θεραπεία

 • Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ & Κ.Ο.Π.Α.
 • Βιβλιοθήκη

  Κατέβασε χρήσιμο υλικό Downloads

  Ζήτα βοήθεια

  24ωρη Γραμμή SOS τηλ. 6947349344

  Γίνετε εθελοντής

  Έλα στην ομάδα και δήλωσε εθελοντής

  Πνευματικά δικαιώματα © 2018 Σύλλογος Επιστροφή