Μια ανοιχτή αγκαλιά

Έτσι κάπως ξεκίνησε η ιδέα του λογότυπου των Κ.Ο.Π.Α. Κρήτης… Μία αγκαλιά, μία ομάδα, μία Οικογένεια που προσφέρει εθελοντικά την ειλικρινή αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν Προβλήματα που προέρχονται από το Αλκοόλ. Τα Κ.Ο.Π.Α. Κρήτης πολλαπλασιάζονται και οι Οικογένειες αυξάνονται. Νέα Κλαμπ, νέοι Υπηρέτες/Δάσκαλοι, νέες Οικογένειες, πολύ θέληση και πολύ αισιοδοξία από όλους μας για την προάσπιση της υγείας σύμφωνα με την οικολογική και κοινωνική προσέγγιση στην υπηρεσία μίας αλληλέγγυας κοινωνίας. (Μέθοδος HUDOLIN).

Τα νέα Κλαμπ Οικογενειών στελεχώθηκαν από νέους Υπηρέτες/Δάσκαλους που εκπαιδεύτηκαν στο τέλος του Μαΐου 2011 στο Λινιάνο της Βόρειας Ιταλίας. Με πολύ δυναμισμό ‘χτύπησαν’ πόρτες και οι φορείς με πολύ αγάπη και ενδιαφέρον μας καλωσόρισαν και έτσι φτάσαμε στα μέσα του καλοκαιριού να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βρεθούμε δίπλα σε περισσότερες Οικογένειες που αντιμετωπίζουν θέματα που σχετίζονται με το Αλκοόλ αλλά και τα συναφή προβλήματα. Στόχος ήταν λιγότερα χιλιόμετρα να διανυθούν, περισσότερες Οικογένειες να βοηθηθούν. Σημειώνεται ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης Νέων Οικογενειών από όλη την Κρήτη ήταν απαραίτητη η δημιουργία αυτών των Κλαμπ.

Με σωστό σχεδιασμό τα Κ.Ο.Π.Α. Κρήτης ολοκληρώνουν προς το παρόν την πρώτη φάση πολλαπλασιασμού τους με την έναρξη στις 3/8/2011 του 6ου Κλαμπ Οικογενειών με έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ένα εγχείρημα που έχουμε θέσει σαν στόχο και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός για όλες τις Οικογένειες είναι η παρακολούθηση της Τοπικής αλκοολογικής σχολής επιπέδου Ι που θα πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σε ένα Κάμπινγκ. Εμείς ακόμα και με τον πολλαπλασιασμό πρέπει να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις γιατί πρέπει να βοηθηθούν οικογένειες από όλη την Κρήτη μέχρι να αρχίσουν να λειτουργούν Κλαμπ και στις υπόλοιπες πόλεις, την αρχή την έχει κάνει το Κ.Ο.Π.Α. Ρεθύμνου. Είναι δύσκολο και δαπανηρό να έρχονται από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τη Σητεία στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσουν τα Κλαμπ. Γι’ αυτό άλλωστε επιλέχτηκε και αυτός ο τρόπος, ούτως ώστε να είναι οικονομικός και να μπορούν οι περισσότεροι να το παρακολουθήσουν και ΟΛΟΙ θα έχουν να επωφεληθούν, να κάνουν γνωριμίες και να μη νιώθουν αποκομμένοι απο τους κοινωνικούς κύκλους όπου ξέρουμε ότι παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα αρκετά συχνά. Γι’ αυτό άλλωστε δίνουμε αγώνα να εξαπλωθούμε ακόμα και στις κωμοπόλεις, βλ. Κ.Ο.Π.Α. Αρκαλοχωρίου.

Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας διένειμαν στα Κλαμπ υλικό με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού που πιθανόν να ενδιαφέρουν τα μέλη μας, με την ευχή να περάσουν όμορφες και νηφάλιες οικογενειακές βραδιές. Έχει ετοιμαστεί και είναι έτοιμο να σταλεί προς εκτύπωση τρίπτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο για την ενημέρωση Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων που θα μοιραστεί μέσω του Δικτύου Αλκοολογίας που έχει στηθεί στο Ηράκλειο και ήδη επεκτάθηκε στο Ρέθυμνο.

Κανονίστηκε η διοργάνωση Ημερίδας για τα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ στο Ρέθυμνο, τον Σεπτέμβριο, με τη ταυτόχρονη διενέργεια Ιντερκλάμπ. Επίσης. το Σεπτέμβριο, το Κ.Ο.Π.Α. Αρκαλοχωρίου έχει τα πρώτα του γενέθλια. Θα γίνει Ημερίδα για το Αλκοόλ στο Αρκαλοχώρι, όπου οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορέσουν να ενημερωθούν σχετικά, να ακούσουν εμπειρίες και μέσα από την προσπάθεια αυτή να βοηθηθούν ακόμα περισσότερες Οικογένειες.

Θα μας βρείτε: Κ.Ο.Π.Α. Ηρακλείου (ΚΕΝΤΡΟ):6973988167

Κ.Ο.Π.Α.Ηρακλείου (Παναγίτσα):6946600531

Κ.Ο.Π.Α. Αρκαλοχωρίου:6946649225

Κ.Ο.Π.Α. Ρεθύμνου: 6979294770 και 6978112602

Κ.Ο.Π.Α. Γαζίου/Μαλεβιζίου: 6974706380

Κ.Ο.Π.Α. Νέας Αλικαρνασσού: 6976788153

Γραμμή Βοήθειας: 6976788153, 6974706380

Διαδίκτυο: www.escopa.gr , https://alkoologia.gr/

Email: escopa@hotmail.com copaher@gmail.com, vasfas@hotmail.comeripoulaki@gmail.com

Facebook: Πληκτρολογήστε απλά Κλαμπ Ηρακλείου (ΚΕΝΤΡΟ) με ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα τηλεφωνικά νούμερα μπορεί να σας φάνηκαν πολλά και να σας κούρασαν. Σε όποιο όμως και αν απευθυνθείτε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεθεί ένας συνάνθρωπος μας να σας προσφέρει βοήθεια με πολύ αγάπη.

Για τα Κ.Ο.Π.Α. Κρήτης, υπεύθυνοι επικοινωνίας: Βασίλης Φασουλάκης – Ερασμία Πουλάκη

Ετικέτες:

Trackback από το site σας.

Σχόλια (1)

 • Avatar

  Γιάννης

  |

  Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια!
  γιάννης ανυφαντάκης

Τα σχόλια έχουν κλείσει

logo

θεραπεία

 • Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ & Κ.Ο.Π.Α.
 • Βιβλιοθήκη

  Κατέβασε χρήσιμο υλικό Downloads

  Ζήτα βοήθεια

  24ωρη Γραμμή SOS τηλ. 6947349344

  Γίνετε εθελοντής

  Έλα στην ομάδα και δήλωσε εθελοντής

  Πνευματικά δικαιώματα © 2018 Σύλλογος Επιστροφή