Εκπαιδευτικό Σεμινάριο 16ωρών «Αλκοόλ και Έφηβοι. Εκπαίδευση προς Εκπαιδευτικούς»

Ο Σύλλογος Στήριξης Εξαρτημένων Ατόμων από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή» σε συνεργασία με το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου ως συνέχεια της τριετούς συνεργασίας τους και στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου διοργανώνουν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο 16 ωρών, για 10 εκπαιδευτικούς της Π/θμιας και 20 εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπ/σης, με θέμα: «Αλκοόλ και Έφηβοι. Εκπαίδευση προς εκπαιδευτικούς». Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19/01, 26/01, 2/02, 9/02/2014 στα Γραφεία της «Επιστροφής», Κτίριο Παν/μιου Κρήτης, Πτέρυγα Μ (Λ. Κνωσού). Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Σεμιναρίου για τις ακριβείς ώρες ανά ημερομηνία.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών γύρω από θέματα που αφορούν στην κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία, και αφετέρου στην ανάπτυξη τεχνικών επικοινωνίας, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις δημιουργικές εκπαιδευτικές μεθόδους που αποκόμισαν, κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, στους μαθητές τους, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Το σεμινάριο αποτελείται από ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Προκειμένου να υπάρξει μια ολιστική προσέγγιση του θέματος, στο σεμινάριο θα μιλήσουν 12 διαφορετικοί εισηγητές (ιατροί γαστρεντερολόγοι-ηπατολόγοι και ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νηφάλιοι), οι οποίοι θα μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό θα δοθεί στους συμμετέχοντες.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί που θα εφαρμόσουν στο πεδίο, μαζί με τους μαθητές τους, όσα έμαθαν στο σεμινάριο, θα έχουν, εάν το επιθυμούν, την υποστήριξη και την εποπτεία μελών της διεπιστημονικής ομάδας του Συλλόγου. Τέλος, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών που εκπόνησαν με τους μαθητές τους στο πλαίσιο της 15ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ (Ε.Π.Α.) 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τέλη Απριλίου 2014.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να στείλουν τη συν. αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sxoldra@dide.ira.sch.gr μέχρι και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014. Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον σχολικό έτος θα γίνουν δεκτές κατά προτεραιότητα. Η συμμετοχή σε όλο τον κύκλο του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι υποχρεωτική. Για περισσότερες πληροφορίες στην Υπεύθυνη ΣΔ, Αγγελική Ζαχαράτου (τηλ. 2810-333778 & 6971899843).

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα σταλούν στα e-mails των σχολείων και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές για την ενημέρωση των συναδέλφων.

Επισυνάπτονται:

1. Η Αίτηση του Σεμιναρίου     Αιτηση Συμμετοχής για το Εκπαιδευτικό

2. Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Trackback από το site σας.

logo

θεραπεία

 • Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ & Κ.Ο.Π.Α.
 • Βιβλιοθήκη

  Κατέβασε χρήσιμο υλικό Downloads

  Ζήτα βοήθεια

  24ωρη Γραμμή SOS τηλ. 6947349344

  Γίνετε εθελοντής

  Έλα στην ομάδα και δήλωσε εθελοντής

  Πνευματικά δικαιώματα © 2018 Σύλλογος Επιστροφή