Μαρτυρίες από τις οικογένειες

Βαγγελιώ Γ. 27 ετών

“ Πίστεψα οτι δεν μπορώ να αντιμετωπίσω μόνη μου το πρόβλημα με το ποτό. Παντρεύτηκα μικρή, 17 ετών, χώρισα νωρίς. Είπα στον πατέρα μου: μπαμπά, δεν μπορώ να το κόψω, θέλω βοήθεια. Τώρα είμαι μιά χαρά, παίζω τάβλι με τον πατέρα μου, είμαι ήρεμη, δεν έχω νεύρα, μ’ αρέσει να φροντίζω τα παιδιά μου και να τα βοηθάω στα μαθήματά τους στο σχολείο. Είδα δυο φορές ένα όνειρο: βαδίζω σε μια στενή γέφυρα και αν περάσω απέναντι ξέρω οτι θα σωθώ. Στηρίζομαι σε άλλα χέρια και σχεδόν έφτασα απέναντι. Οι οικογένειες στα κλαμπ είναι τα χέρια που με βοήθησαν να γίνω νηφάλια..”

Παντελής Ρ, 58 ετών

“Έχω έξη μήνες αποχή από το αλκοόλ, μέχρι σήμερα. Τώρα, μιλάω περισσότερο με την κόρη μου, συζητώ με τον γιό μου που είναι στο Λύκειο και χρειάζεται την βοήθειά μου. Ξαναβρήκα την οικογένειά μου που την είχα χάσει. Θέλω να τους δώσω όλα αυτά που τους στέρησα τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι να συνεχίσω έτσι, είναι κάτι που με έχει συγκινήσει πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω τις οικογένειες στο κλαμπ οικογενειών που μας συμπαραστάθηκαν…”

Γιάννης Τ, 47 ετών

“Έχω διακόψει το αλκοόλ εδώ και δύο χρόνια. Ξαναβρήκα ενδιαφέροντα που είχα χάσει, ξαναπαίρνω πράγματα που είχα εγκαταλείψει, έχω παρέες, οργανώνω τον χώρο μου. Εκτιμώ την βοήθεια από τον αδελφό μου και την γυναίκα του. Διαπιστώνω στον εαυτό μου σημαντική πνευματική ωρίμανση. Τρώω ελεύθερα, γυμνάζομαι, είμαι καλά…”

Μανώλης Ι, 22 ετών

“Με στεναχωρούσε πολύ που ο πατέρας μου έπινε. Δεν ήξερα πώς να τον βοηθήσω. Τα τελευταία τρία χρόνια έπινε χωρίς έλεγχο καθημερινά στο εστιατόριο με τους πελάτες, που ήταν μόνο η αφορμή. Αν δεν έπινε θα ζούσαμε πιό ήσυχα. Τώρα, τρείς μήνες χωρίς αλκοόλ, στο εστιατόριό μας τον χαίρονται που δεν πίνει. Οι δυό-τρεις πελάτες που μεθούσαν δεν βρίσκουν πάτημα για να μεθούν. Η μητέρα μου είναι πραγματικά ευτυχισμένη τώρα…”

Ετικέτες:

Trackback από το site σας.

Σχόλια (1)

 • Avatar

  giorgio

  |

  πολυ ωραίο άρθρο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει

logo

θεραπεία

 • Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ & Κ.Ο.Π.Α.
 • Βιβλιοθήκη

  Κατέβασε χρήσιμο υλικό Downloads

  Ζήτα βοήθεια

  24ωρη Γραμμή SOS τηλ. 6947349344

  Γίνετε εθελοντής

  Έλα στην ομάδα και δήλωσε εθελοντής

  Πνευματικά δικαιώματα © 2018 Σύλλογος Επιστροφή